Blog

Čuvaj računovođu uz sebe kao dobrog programera

Objavljeno 19. veljače 2021.

Čuvaj računovođu uz sebe kao dobrog programera

„Čuvaj računovođu uz sebe kao dobrog programera", nije stara kineska poslovica, ali jednoga dana mogla bi postati „ – kažu iz IT zajednice Rijeka, grupe IT-jevaca koja veoma aktivno djeluje u svom okruženju i okuplja cijelu riječku IT zajednicu, ali i šire.

Jedan od osnivača i osoba koja nesebično radi izvrstan posao za cijelu zajednicu je Rene Brakus , inače voditelj hrvatskog tima tvrtke 46elks. Zaslužan je za dovođenje i intervjuiranje niza zanimljivih gostiju i tema, pa mu zahvaljujemo i za ovo super zanimljivo predavanje koje smo željeli podijeliti i u našoj splitskoj IT zajednici.

Radi se o intervju-u sa gošćom Zoranom Mavričić-Korošec (kojoj ovim putem zahvaljujemo !), koja preko 16 godina vodi računovodstveni servis Makora knjigovodstvo orijentiran primarno prema malim poduzetnicima, a i čitavo vrijeme radi kao savjetnik osobama koje tek razmišljaju o pokretanju malog biznisa, a posebno poznaje problematiku IT poduzetnika.

U ICT županiji radimo na pružanju stalne podrške našim mladim poduzetnicima i članovima PICS predinkubatora, a  savjeti gospođe Zorane sadrže neke vrlo korisne informacije za mlade poduzetnike koji razmišljaju što ih čeka kod otvaranje obrta, j.d.o.o ili d.o.o-a.

Neke od tema kojih se gospođa Zorana, kojoj se ovim putem zahvaljujemo, dotaknula u ovom interviewu su:

Smjernice za informatičare za samostalno istupanje na tržištu kao HR poduzetnik, raspolaganje imovinom i sredstvima poduzetništva, inozemni bankovni računi i servisi za naplatu, sustav PDV-a – tiče li vas se i kako, te još mnogo toga. Kroz razgovor s Reneom, odgovorila je i na zanimljiva pitanja zainteresiranih pa vam zbilja savjetujemo da pogledate cijeli video.

Cijeli intervju možete i pročitati na stranicama IT zajednice Rijeka.

Komentari (0)Broj pregleda (1483)

Autor: Anja

Kategorije: PICS, IT community, Poslovne, Iz medija, Prepregled, Novosti

Tagovi:

Ispiši