Novosti

Započele prijave za EDIT 2018/2019 - Besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

Započele prijave za EDIT 2018/2019 - Besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

Kreće EDIT- besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija i ove godine za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu programiranja EDIT 2018/2019 koju će pohađati više od 500 djece u 20 osnovnih škola na području 9 gradova - Splita, Solina, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, Makarske i Supetra na Braču. Po završetku škole, najistaknutijim učeničkim timovima dodijelit će se prigodne nagrade za najbolje završne radove.

Uz moto "Znanje dostupno svima", učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za "pametne" telefone koristeći programske jezike. Nastava će se odvijati u malim grupama od maksimalno 15 učenika, održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih modernih interaktivnih e-materijala.

EDIT - Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije. Škola programiranja tijekom protekle školske godine 2017./18. organizirana je u 8 gradova, a pohađalo ju je 480 učenika iz 17 osnovnih i srednjih škola koji su izradili ukupno 100 web stranica i aplikacija, od kojih je najboljih 10 nagrađeno. Osnovama programiranja učilo ih je 35 certificiranih EDIT profesora, odnosno nastavnika koji su prethodno prošli tromjesečnu edukaciju.

Više informacija o školama i prijavama na https://www.ictzupanija.hr/edit