Novosti

Global DevOps Bootcamp u PICS-u 15.06. !

Split će se 15.6. upisati na svjetsku kartu Global DevOps Bootcampova (GDBC). Radi se o globalnom besplatnom eventu u formi hackathona, na kojem će se polaznici upoznati s najnovijim DevOps trendovima i natjecati s timovima iz cijelog svijeta rješavajući izazove održavanja aplikacija u produkciji.

Slogan ovogodišnjih DevOps izazova je “You build it, you run away it!“, a naglasak će biti stavljen na industrijski priznate DevOps principe i prakse koje se fokusiraju na tri značajne faze produkcijskog rada svakog sustava:

  • Detekciju: praćenje ponašanja sustava u produkciji s ciljem preventivnog djelovanja i uočavanja anomalija
  • Reakciju: povezivanje s korisnicima s ciljem pravovremenog obavještavanja o nepravilnostima u radu sustava
  • Oporavak: poduzimanje odgovarajućih akcija kojima se problemi otklanjaju i sustav vraća u funkcionalno stanje

     

    Slogan ovogodišnjeg Global DevOps Bootcampa

Polaznici će se organizirati u timove i svaki tim će na raspolaganje dobiti svoju instancu web aplikacije na Azure platformi, zajedno s pripadajućim resursima poput baze podataka. Timovi će zajednički rješavati niz izazova koji će simulirati realistične scenarije poremećaja rada sustava u produkciji. Primjerice, certifikati web aplikacije će postati nevažeći pa će tim trebati utvrditi problem, otkloniti ga u produkciji i modificirati aplikaciju tako da ona postane otporna na takvu vrstu problema. Timovi na svih 85 lokacija širom svijeta međusobno će se natjecati te će se statusi svih aplikacija moći pratiti u realnom vremenu na globalnoj online ploči s rezultatima.

Na taj će način polaznici kroz praktičan rad iskusiti izazove održavanja aplikacija u produkciji te podijeliti svoje znanje i iskustvo s ostalim članovima hackathona. Rješenja će se temeljiti na generičkim općepriznatim DevOps praksama i principima neovisnima o razvojnim tehnologijama i platformama, stoga će razvojni inženjeri i operativci svih profila moći iskoristiti stečeno znanje o robusnim DevOps praksama i u svom svakodnevnom radu.

Organizatori ovogodišnjeg Global DevOps Bootcama u našem gradu su DevOps stručnjaci iz tvrtke Agilist IT, Ana Roje Ivančić i Ognjen Bajić, koji su se već lani priključili kolegama iz cijeloga svijeta u organizaciji ovog globalnog eventa i na našim prostorima, a ove će godine pomagati sudionicima u rješavanju izazova.

Organizatori Global DevOps Bootcamp 2019 evenata širom svijeta na Microsoft MVP Summit konferenciji u Redmondu u ožujku 2019.

Na prošlogodišnjem eventu pod sloganom “From one release per month to multiple releases a day” naglasak je bio na najboljim DevOps praksama za izgradnju i isporuku aplikacija koje koriste oblak kao infrastrukturnu, razvojnu i ciljnu platformu. Ove je godine napravljen pomak na DevOps prakse monitoringa i održavanja sustava u produkciji.

Rezervirajte 15.6. za Global DevOps Bootcamp 2019, koji se u Splitu održava uz podršku ICT županije i naše Split Tech City zajednice. Mjesto događanja je PICS@FESB na adresi Ruđera Boškovića 32 (FESB).
Prijaviti se možete na linku
http://aglst.com/GDBC_2019_Split. Lokalne će se aktivnosti održavati na hrvatskom jeziku, dok će se komunikacija s globalnom zajednicom odvijati na engleskom jeziku.

Okvirni sadržaj je sljedeći:

9:00 Okupljanje i upoznavanje

10:00 Uvod

10:15 Globalno uvodno predavanje (Keynote)

10:45 Lokalno uvodno predavanje

11:15 Bootcamp/Hackathon

13:00 Ručak

13:30 Bootcamp/Hackathon

16:00 Demonstracije

16:30 Pregled dana

Dojmovi s prošlogodišnjeg Global DevOps Bootcamp 2018 eventa u Zagrebu

 

Svi sudionici bi trebali koristiti vlastito računalo. Ručak i osvježenja su osigurani od strane organizatora.

Pozivamo vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i izbrusite svoja znanja o najboljim DevOps praksama koje vam mogu pomoći u implementaciji robusnih produkcijskih sustava u oblaku!

Članak preuzet sa : SplitTechCity