Novosti

Prezentacija ATOS IT challenge 2020 u PICS@FESB s temom Cooperative AI

U ponedjeljak 11.11. u 13.00 sati u PICS@FESB će se održati prezentacija ovogodišnje teme ATOS IT challenge 2020 - Cooperative IT.

Atos IT challenge je prvo međunarodno natjecanje posvećeno tehnološkim inovacijama. Organizira se već 9-u godinu zaredom sa interesantnim temama.

Ovogodišnja tema je Cooperative AI. Ovogodišnji challenge je iz područja Artificial Intelligence (umjetna inteligencija) iz razloga što u današnjem svijetu u kojem imamo sve više podataka i raznih povezanih sustava (IOT) popraćenih rastom kompjuterske snage, AI je postao realnost. Pretvaranje podataka u vrijedne informacije otvara nove poslovne mogućnosti. Dosadašnji međusobno nepovezani sustavi koji koriste neki oblik umjetne inteligencije, uskoro će međusobno komunicirati kako bi izmjenjivali informacije i donosili zajedničke odluke.

Prezentaciju će održati Helena Librenjak voditeljica ATOS Split u suradnji s prvom splitskom meetup grupom za umjetnu inteligenciju - ML/AI Split, koji od 2017. održavaju mjesečne meetupa u PICS@FESB prostoru.

Ono što se očekuje od studenata je inovativan use-case koji demonstrira Cooperative AI. 

Ideju prijavljuje tim studenata, minimalno ih mora biti 2 a maksimalno 4.

Rok za prijavu ideje je 30.11.2019. i u slučaju odabira teme na razradu, radi se prototip u periodu prosinac 2019 – travanj 2020.

Nagrade su vrlo bogate:

1 nagrada: 10.000 €

2 nagrada: 5.000 €

3 nagrada: 3.000 €

poslušaj prezentaciju i možda ti baš ona pomogne da uđeš u finale !