Novosti

Započele prijave učenika za Školu programiranja EDIT

Započinje s radom EDIT - Škola programiranja.

Prijave na ovoj stranici: https://ictzupanija.hr/edit

Program je namijenjen apsolutnim početnicima kao uvod u svijet programiranja i sa svrhom popularizacije i pružanja mogućnosti što većem broju djece da upoznaju što je  programiranje. Polaznici će naučiti kako se izrađuju suvremene i lijepo oblikovane web stranice/web aplikacije.

U prvoj godini školu osnova programiranja (HTML/CSS/JavaScript) bi pohađalo cca 500 učenika.
Aktivnosti Škole programiranja bi se obavljale u 8 osnovnih i 9 srednjih škola širom Županije (Imotski, Makarska, Omiš, Sinj, Trogir, Supetar, Split, Kaštela, Solin) kako bi se pružila prilika što većem broju djece za upoznavanje s osnovama programiranja i svijeta informatike.

Splitsko-dalmatinska županija u okviru sveobuhvatnog projekta ICT županija želi što većem broju djece omogućiti da se upozna s programiranjem kao jednim od trenutno najperspektivnijih dijelova informatike.

 

Svjesni smo da veliki broj djece-učenika nikada ne dobije priliku uopće saznati detaljnije što je to programiranje niti kako ono u stvarnosti zaista izgleda. Na takav način dio djece koji je možda nadaren za programiranje to nikada ne otkriju u sebi.

 

Putem ove aktivnosti EDIT -Škole programiranja djeca će kroz suvremeno osmišljen tečaj dobiti priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora-predavača i sama izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.