Novosti

Započele prijave učenika za Školu programiranja EDIT

Objavljeno 6. veljače 2018.

Započele prijave učenika za Školu programiranja EDIT

Do 12.02.2018. traju prijave za Školu programiranje EDIT za učenje osnova programiranja uz izradu web stranica i mobilnih aplikacija korištenjem HTML, CSS i JavaScript

Datum događaja: 6.2.2018. - 12.2.2018. Izvezi događaj

Započinje s radom EDIT - Škola programiranja.

Prijave na ovoj stranici: https://ictzupanija.hr/edit

Program je namijenjen apsolutnim početnicima kao uvod u svijet programiranja i sa svrhom popularizacije i pružanja mogućnosti što većem broju djece da upoznaju što je  programiranje. Polaznici će naučiti kako se izrađuju suvremene i lijepo oblikovane web stranice/web aplikacije.

U prvoj godini školu osnova programiranja (HTML/CSS/JavaScript) bi pohađalo cca 500 učenika.
Aktivnosti Škole programiranja bi se obavljale u 8 osnovnih i 9 srednjih škola širom Županije (Imotski, Makarska, Omiš, Sinj, Trogir, Supetar, Split, Kaštela, Solin) kako bi se pružila prilika što većem broju djece za upoznavanje s osnovama programiranja i svijeta informatike.

Splitsko-dalmatinska županija u okviru sveobuhvatnog projekta ICT županija želi što većem broju djece omogućiti da se upozna s programiranjem kao jednim od trenutno najperspektivnijih dijelova informatike.

 

Svjesni smo da veliki broj djece-učenika nikada ne dobije priliku uopće saznati detaljnije što je to programiranje niti kako ono u stvarnosti zaista izgleda. Na takav način dio djece koji je možda nadaren za programiranje to nikada ne otkriju u sebi.

 

Putem ove aktivnosti EDIT -Škole programiranja djeca će kroz suvremeno osmišljen tečaj dobiti priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora-predavača i sama izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.

 

 

 

Komentari (0)Broj pregleda (739)

Autor: dbrcic

Kategorije: Događaji

Tagovi: EDIT , škola programiranja

Ispiši

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x