Novosti

Budućnost uz investicije s društvenim učinkom uz BAIF!

BAIF – Business Angels Impact Fund je projekt sufinanciran od strane Programa Europske unije za zapošljavanje i društvene inovacije „EaSI“.

Glavni cilj projekta je osnaživanje veze između poduzetnika koji traže investiciju i poslovnih anđela koji žele investirati i ulagati u inovativne i profitabilne projekte s potencijalom postizanja društvenog učinka.

Nositelj ovog projekta je Krapinsko-goranska županija, a vrijednost istog je ukupno 318.441,63 EUR , od čega se kroz potporu Europske komisije, EaSI Program, sufinancira 249.641,63 EUR , a ostatak sredstava vlastiti je doprinos partnera.

Program radionica za startupove zadovoljit će i najspecifičnije potrebe poduzetnika inovatora, a temelji se na online platformi za savladavanje poduzetničkih sadržaja, individualnom pristupu i savjetovanju, vrhunskim mentorima, praktičnom radu te razmjeni iskustava i znanja. Na kraju svakog programa tvrtke će dobiti priliku prezentirati svoj projekt/ideju investitorima iz WBAF mreže te potencijalno dobiti vlastitog “anđela”.

Uzimajući u obzir sve specifičnosti ponude obrazovnih programa za poduzetnike početnike, potrebe u segmentu društvenog poduzetništva te vodeći se informacijama  startupova,

BAIF nudi „tailor made“ program za poduzetnike početnike koji je nadopunjen podrškom iskusnih mentora u stvarnom vremenu te sveobuhvatnu i strukturiranu podršku.

Timovi će tako proći kroz trotjedni edukacijski program koji se odvija elektroničkim putem korištenjem BAIF LMS platforme. Lekcije su unaprijed snimljene i mogu se konzumirati bilo kada, a pojedina cjelina otvara se ponedjeljkom i ostaje otvorena do završetka programa. Osim videolekcija polaznici programa dobit će popratne materijale, predloške za popunjavanje raznih metodologija (gdje je primjenjivo) te alat u MS Excelu za poslovno planiranje.

Program također uvodi jedinstvenu metodologiju mjerenja društvenog učinka te će sa svakim timom raditi mentori koji će svojom ekpertizom pomoći razviti/definirati i mjeriti društveni učinak svake ideje što će pomoći timovima da iskoče iz uobičajenih tračnica investicijske startup scene u Hrvatskoj.

Nakon okončanja programa organizirat će se demoday te će timovi dobiti priliku prezentirati svoj projekt/ideju  te krenuti u potragu za svojim “poslovnim anđelom”, a koji će oformiti Program za investitore – ANGEL THINK TANK u svrhu izrade investicijske strategije novog financijskog mehanizma s ciljem dijaloga javnog i privatnog sektora koji podržava pozitivan poduzetnički ekosustav i uspostavljanja novog održivog mehanizma za ulaganja s društvenim učinkom.

SADRŽAJ PROGRAMA:

  • Online platforma za savladavanje poduzetničkih vještina kroz edukacije,
  • Automatizirano praćenje napretka,
  • Individualne konzultacije s odabranim mentorima,
  • Intenzivan trodnevni kamp za razvoj poslovne ideje prema odabranoj lokaciji, uz dodatna savjetovanja mentora i zanimljiva predavanja,
  • Umrežavanje s mentorima, stručnjacima, predstavnicima relevatnih institucija,
  • Finale programa: Demo dan pred investitorima poslovnog kluba WBAF Hrvatska,
  • Po završetku programa ocjena prihvatljivosti za BAIF financijski instrument

U radionice investicijske spremnosti uključit će se sto poduzetničkih timova iz cijele Hrvatske, a četiri turnusa poduzetničkih programa i bootcampova za izgradnju kapaciteta i investicijsku spremnost za tvrtke, startupove i poduzetničke timove širom Hrvatske obuhvaćaju 4 hrvatska grada: Krapinu, Osijek, Rijeku i Split u kojem program započinje 6. rujna 2021. godine (brošura).

Prijave se zaprimaju putem Startup Includer Platforme putem linka dostupnog na službenoj stranici BAIF-a: https://baif.hr/

Drago nam je da se Hrvatska startup scena pokreće i da se radi na projektima koji smisleno usmjeravaju  poduzetnike i rješavaju probleme povezivanja s investitorima. Jedan od takvih projekata je i naš StartIT – IT Startup Akademija koja će se ove jeseni održati treću godinu za redom i koju ćemo nastojati popeti na još jednu veću razinu.

#znanjedostupnosvima