Novosti

Imate tehnološku ideju kako se boriti protiv pandemije COVID-19 virusa? Javite nam se!

Diljem svijeta sve više tehnoloških tvrtki odlučilo je dati svoj obol borbi protiv pandemije COVID-19 virusa. I, kako se protiv korone boriti nulama, jedinicama, linijama kodova, pitate se? Pa, antivirotika ima razne vrste. Jedan od njih ste i vi sami. Odgovorno ponašanje, samoizolacija i socijalna distanca zasad su jedini pouzdani lijek protiv širenja korona virusa.

A, tu na scenu stupaju i tehnološke tvrtke. Od sustava za praćenje onih koji su u samoizolaciji, aplikacije koja vam pomaže u detektiranju simptoma korona virusa, sustava koji što urgentnije pomaže pronaći sve kontakte novozaraženih, obavještavanje istih i stavljanja pod samoizolaciju pa sve do raznih platformi koje spajaju one voljne volontiranja i ljude kojima je pomoć potrebna.
Evo, u samo jednoj rečenici smo naveli nekoliko primjera kako tehnologija nam može pomoći u borbi protiv ove zloglasne bolesti koja je paralizirala cijeli svijet. Evo, baš je nedavno naš Slaven Damjanović iz eAgrara pokrenuo 3D printanje vizira za splitske liječnike. Također najnoviji primjer je tvrtka Typeqast koja se stavila na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, te nakon razgovora sa Stožerom o što je najpotrebnije, donirala rad svojih djelatnika na izradi informativnog portala za komunikaciju Stožera sa građanima i za objavu najnovijih vijesti o broju oboljelih, najvažnije kontakt informacije i preporuke stručnjaka za ponašanje građanima, ali i kontakt formu za prijavu volontera, kao i svih onih kojima je pomoć za dostavu hrane i lijekova u ovoj situaciji potrebna.

Prostora za doprinos itekako ima. Na vama je samo da vas ove priče i primjeri inspiriraju. 
Ako imate kakvu ideju koja bi na bilo kakav način mogla pomoći društvu  u ovim nesigurnim vremenima slobodno nam se javite preko Instagrama, Facebooka ili maila (info@ictzupanija.hr) i mi ćemo vas povezati sa županijskim Stožerom civilne zaštite koji koordinira rad javnih ustanova poput bolnica, ljekarni, hitne pomoći i Nastavnog zavoda, a kojima treba svaka moguća pomoć.  

Na nama je da vam osiguramo maksimalnu potporu od strane Stožera ili spomenutih ustanova, ako ste je spremni ponuditi i donirati za javno dobro. Stoga, ako ste inspirirani – kontaktirajte nas. I zapamtite, sve počinje od nas. #budilijek !!