Novosti

Jezik inovacije – Pouke iz Izraela

Temeljem intenzivne suradnje sa SPINIT inkubatorom i Veleposlanstvom Države Izrael u RH, dogovorili smo predavanje eminentnog stručnjaka dr. Nira Tsuka, iskusnog akademika s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području društvenog kapitala, poduzetništva i inovacija.

Pojmovi poduzetništva i inovacije već su neko vrijeme nezaobilazni u svakodnevnoj komunikaciji: pronalaženje novih rješenja za problem, promoviranje sistemskih promjena i razmišljanje (i djelovanje) ‘izvan kutije’ već su desetljećima u mnogobrojnim poljima, industrijama i obrazovnim ustanovama glavna stvar. A kako bi se u potpunosti potvrdilo uvjerenje da je promjena jedina konstanta – došao je koronavirus, kao i rat, i dramatično nam protresao svakodnevicu.

 U takvim vremenima, koja je uloga inovacije?
- Je li to polje / predmet / tema – ili možda način razmišljanja, ili čak jezik?
- Zašto je potrebnija sada više nego ikada (iako ju je teže ostvariti)?
- Kako je Država Izrael postala inovacijski centar, poznat pod nazivom ‘start up nacija’?
- I kako je to relevantno za Hrvatsku kao mladu naciju, a posebice za mlade Hrvate?

Predavanje će predočiti temeljne koncepte poduzetništva, podijeliti relevantne primjere i pružiti uvid u poticanje promjena unutar organizacija i zajednica.

Dođite u Spinit i poslušajte ovo zanimljivo predavanje stručnjaka iz zemlje koja je broj 1 u razvoju startupa u svijetu. Predavanje je sutra, 13. svibnja, u 13:00h

O predavaču:

Dr. Nir Tsuk iskusan je akademik i stručnjak s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području društvenog kapitala, poduzetništva i inovacija. Za vrijeme svog mandata izvanrednog profesora na Sveučilištu u Osaki i kao NYU-ov globalni istaknuti znanstvenik, Nir je za Sveučilište u New Yorku osnovao Institute for Impact and Intrapreneurship, putem kojega kulturu inovacija dijeli s onima kojima je najpotrebnija.


Prije toga, Nir je bio zadužen za rast i jačanje utjecaja u idealist.org – najvećoj svjetskoj online platformi za akviziciju talenata – na poziciji voditelja odjela za rast i razvoj, te je doveo organizaciju Ashoka – najveću svjetsku organizaciju za socijalno poduzetništvo – u Izrael, nakon što je proveo neko vrijeme kao direktor globalne zajednice u Ashoki u Washington DC-ju, čime je povezao više od 3000 socijalnih poduzetnika u 72 države. Nir je obranio doktorat na Sveučilištu Cambridge u području društvenih i političkih znanosti, te je tamo napisao i disertaciju o društvenim mrežama, društvenom kapitalu i namjernim zajednicama. Prethodno je vodio inicijative za istraživanje politika u Community Development Foundation u Londonu, kao i Odjel za društvena pitanja u izraelskom parlamentu u Jeruzalemu.

Među ostalim, razvijao je kurikulum za Centar Rabin te za izraelsku nacionalnu organizaciju za sjećanje na Holokaust, bio je urednik najprodavanijeg informatičkog časopisa u Izraelu, menadžer u restoranu, te čistač ulica. Nir savjetuje građanske organizacije, poduzetnike, vladina tijela i tvrtke. Također kompulzivno pije čaj i veliki je fan animiranih filmova