Novosti

'Marketing strategije za izlazak na strana tržišta' - drugo predavanje u sklopu GrowIT-a

ICT Županija priprema drugo zanimljivo predavanje u sklopu ovogodišnjeg projekta GrowIT, programa za razvoj IT startup projekata u ranoj fazi, ali i onih zrelijih, koji je zamišljen kao logični nastavak StartIT - IT startup akademije - programa stvaranja novi startupa na osnovi ideja i projekata pojedinaca i timova.

Podsjećamo da su oba programa dio šire inicijative ICT županije o stvaranju dalmatinskog IT startup ekosustava putem platforme Digitalna Dalmacija, a sve s ciljem stvaranja preduvjeta za stvaranje većeg broja novih i rast postojećih startupa.

Drugo predavanje posvećeno je marketinškim strategijama za izlazak na strana tržišta. Izlazak i građenje brenda na stranom tržištu prikriva veliku količinu izazova i pitanja. Iako je mogućnosti mnogo, resursi su uglavnom ograničeni. 

Predavanje bi moglo posebno zanimati osnivače startup tvrtki koje se trenutno nalaze u fazi rasta s ambicijom izlaska ili skaliranja na inozemnim tržištima. No, tema je aktualna i za ostale startup timove koji planiraju dugoročnu održivost i rast, a koji je moguć jedino ekspanzijom na veća i bogatija tržišta.

Kada je pravi trenutak za internacionalizaciju?, Koje tržište odabrati i zašto?, Kako pristupiti novom tržištu?, Koja je razlika između B2C i B2B?, na ova i mnoga druga pitanja, odgovoriti ćemo na ovom predavanju.  

Nakon samog predavanja slijedi diskusija, a na pitanja će odgovarati Sanja Buterin, marketinška stručnjakinja. Sanja trenutno radi na poziciji direktora marketinga u Gideon Brothersu, a ima zavidno višegodišnje iskustvo u vođenju internacionalnih marketinških teamova te razvijanju internacionalnih marketinških strategija za globalne brandove poput  Valvoline, Nokia te Infobipa koji je tijekom njezinog rada doživio transformaciju iz wholesales providera u globalnog igrača te posljedično prvog hrvatskog Unicorna. Od posebnih vještina izdvaja: buildanje revenue-generating marketingških teamova, brand strategija i razvoj brandova u internacionalnim okruženjima.

Događanje će biti organizirano uživo u SPINIT inkubatoru skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, ali istovremeno će biti organiziran i prijenos uživo. Očekivano trajanje događanja je do 18:30.

Pidružite nam se 4. svibnja 2021. u 17 sati na live stream-u na poveznici:

https://youtu.be/_pHaWq4yT_4

Pripremite pitanja i vidimo se!