Novosti

Paušalni ste obrtnik i muku mučite sa izdavanjem računa? Aplikacija naše Nikoline Jerković će vam olakšati poslovanje (i život)

Živimo u vremenu kada je jedan virus uspio poharati cijeli svijet, dovesti u pitanje ljudsko zdravlje i slobodu te ekonomiju baciti na koljena. U situaciji smo u kojoj gledamo kako sačuvati svoje poslove i financije uz brigu što će biti s nama, ali nije realnost tako crna. Sudeći prema povijesti, a i prema samoj izjavi “svjetlo je na kraju svakog tunela”, nema pogovora da će ekonomija opet ustati. Naposljetku jedna od njenih glavnih odlika jest upravo – cikličnost.

Upravo zato je važno ovo vrijeme za konsolidaciju redova – strateško planiranje i  stjecanje novih uspješnih pozicija na tržištu. Jedna izreka kaže da, ako nešto novo nismo usvojili za vrijeme jednog od najvećih „lockdownova“ u svjetskoj povijesti, onda nam nikada nije nedostajalo vremena, već – discipline.

Naša Nikolina Jerković je tako iskoristila ovo vrijeme i na tržište lansirala aplikaciju koja bi mogla pomoći onima koji su se najviše našli na financijskom udaru uzrokovanom pandemijom COVID-19 virusa – obrtnicima.

Kažemo naša jer je Nikolina grafička dizajnerica s višegodišnjim iskustvom u struci, vlasnica Llano agencije, koja iza sebe ima već nekoliko uspješno održanih radionica grafičkog dizajna – Edit GraphicDesign Start u organizaciji ICT Županije. Ona je sama paušalna obrtnica i odlučila je što više olakšati poslovanje sebi i sličnima sebi.

- Razni su načini kako si međusobno možemo pomoći, a kao pripadnica paušalnih obrtnika, našla sam svoj način kako doprinijeti poduzetnicima na jednakim pozicijama. Paušalist je jednostavna aplikacija za izdavanje računa i ponuda za paušalne obrtnike koja je potpuno besplatna!

Paušalist se konkretno zasniva na izdavanju računa i potvrda…

-  Nakon niza prepreka, što mentalnih, što izvana, odvažila sam se na pokretanje svog posla. Kao opciju sam odabrala otvoriti paušalni obrt. Uvijek se trudim ostaviti profesionalan dojam prilikom sastanaka s klijentima pa sve do kraja projekta, ali za to ostvariti ipak su potrebni neki detalji. Jedan od tih detalja je izdavanje računa i ponuda.

Ako ste obrtnik i prvi put imati izdati račun, Google je vjerojatno vaš najbolji prijatelj. Slično je bilo i kod Nikoline…

- Kad se sjetim, svoj prvi račun sam izdala tako da sam “guglala” provjeriti koje podatke uopće trebam napisati i tražila sam među starom papirologijom kako izgledaju tuđi računi. Sve sam istipkala i par puta provjerila, za svaki slučaj da se ne primijeti da je ručno uneseno. Poslala sam, ali sam zaboravila sačuvati obrazac. Tako sam prilikom izdavanja sljedećeg računa morala raditi novi obrazac i tako bespovratno potrošila još barem sat vremena. Ova procedura, a i činjenica da sam ručno upisivala stavke, nije baš pridonosila mojoj profesionalnosti i samopouzdanju. Pozitivna strana priče je što imam partnera programera i nije mu ginulo potrošiti dane na izradu aplikacije za generiranje računa. Rekla sam mu da napravi što “gluplju” i jednostavniju aplikaciju s minimalnom vjerojatnošću za pogreške – pojasnila je Nikolina opisujući porođajni put aplikacije za izdavanje računa za paušalne obrtnike.

'Paušalist' se može koristiti na računalu i na mobilnom uređaju

Aplikacija za paušalni obrt osim što je jednostavna za izdavanje računa s barcode-om za uplatu, možete generirati KPR i PO-SD obrasce, pratiti analizu svih financijskih izvještaja, exportati sve važne izvještaje u Excelu, direktno poslati račun putem e-maila iz aplikacije i pristupiti aplikaciji preko mobitela, neovisno na kojoj se lokaciji nalazili.

-  Uz sve navedeno, pobrinuli smo se i za sigurnost vaših podataka koji su zaštićeni su https protokolom te SSL  certifikatom. Svi se podaci s vremena na vrijeme automatski sigurnosno kopiraju, a ako želite vlastiti backup, potrebno je uplatiti za ovu opciju – kazala je Nikolina najavljujući kako će korisnici uskoro, u nadograđenoj verziji Paušalista biti u mogućnosti pratiti izvještaje i analizu svojih financija kroz razne dijagrame!

Detaljni podaci o tome kako započeti sa Paušalistom mogu se naći na web stranici Paušalista.