Novosti

SD županija sudjelovala na GEW Split 2017

Splitsko-dalmatinska županija sudjelovala na Global Entrepreneurship Week (GEW) 2017 u Splitu, koji se održava u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPI), te u suradnji s udrugama STARTUP.HR i UPIT.

Global Entrepreneurship Week je manifestacija koja se održava jednom godišnje u 160 država diljem svijeta a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupe-e i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori.

Ove aktivnosti, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima te potencijalnim investitorima - upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

Splitsko-dalmatinska županija je ove godine bila aktivno uključena u GEW; financijskom donacijom organizatorima, sudjelovanjem u predavanjime, te mentoriranjem natjecatelja u natjecateljskom dijelu manifestacije.

Anđelka Vuković, djelatnica UO za gospodarstvo, sudjelovala je u predavanju "Izvori financiranja i poticaji za poduzetnike", te predstavila brojne županijske mogućnosti financiranja mladih poduzetnika, poduzetničko kreditiranje kao i sufinanciranje tehnoloških projekata i inovacija.

Damir Brčić, voditelj informatike SDŽ, je sudjelovao u hackathon natjecanju - GEWathonu ( http://gewathon.com ), kao poslovni i stručni mentor natjecateljskim timovima. koji su u 24 satnom takmičenju trebali izraditi što bolju poduzetničku ideju i prezentirati je na pravi način žiriju.
Pobjedio je tim s idejom EasyOil - automatizirana naplata goriva na benzinskim postajama uz pomoć kamera.