Novosti

Veliki uspjeh studenata splitskog FESB-a - 3. mjesto na regionalnom natjecanju u razvoju mobilnih i web aplikacija

Osvajanjem 3. mjesta na najvećem regionalnom studentskom natjecanju u razvoju mobilnih i web aplikacija „LUMEN Development“, tim  studenata splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, sa svojom aplikacijom SynkBook  još je jednom potvrdio da Split i Splitsko-dalmatinska županija aktivno sudjeluju u kreiranju hrvatske IT scene.

Finale natjecanja, na kojem su studentski timovi predstavljali razvijene mobilne i web aplikacije pred članovima stručnog žirija iz renomiranih IT tvrtki, održano je u Zagrebu, u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) i u organizaciji studentske udruge eStudent. Splitski studentski tim HexDigit kojeg su tvorili studenti FESB-a sa smjera računarstvo Branimir Bilić, Frane Križanović i Krešimir Levarda osvojio je 3. mjesto i novčanu nagradu u konkurenciji od 36 studentskih timova iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Mobilnu aplikaciju studenti su razvili pod vodstvom mentora dr. sc. Ante Dagelića i izv. prof. dr. sc. Josipa Lorincza u okviru predmeta „Mrežni i mobilni operacijski sustavi“ kojeg slušaju na 5. godini studija.

Nagrađenima je na postignutom zavidnom uspjehu među prvima čestitao Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija.

Sretni smo jer ICT županija već godinama podržava i ubuduće će podržavati sve inovativne IT projekte talentiranih studenata, stoga nas posebno raduje uspjeh ovog mladog tima koji će zasigurno motivirati i neke druge nove timove. Drago nam je da smo mogli pomoći osiguravanjem resursa i prostora našeg Predinkubacijskog centra PICS jer nam je pri njegovom osnivanju cilj bio da svi ti mladi ljudi i studenti koji imaju ideje, imaju mjesto gdje će svoje zamisli realizirati u djelo, međusobno se povezivati, razmjenjivati iskustva i surađivati,  te kako bi se njihovi projekti otisnuli u svijet poduzetništva i postigli  tržišni uspjeh, istaknuo je Brčić.

Jedan od članova HexDigit tima s FESB-a Krešimir Levarda zadovoljan je uspjehom, stečenim iskustvom, znanjem i vještinama, ali i činjenicom da je potencijal njihova SyncBooka prepoznat u struci

- Prijavili smo se na regionalno studentsko natjecanje u razvoju mobilnih i web aplikacija. Mjeseci našeg truda i rada ipak su se isplatili jer SyncBook je prepoznat od strane stručnog žirija, a mi smo stekli iskustvo te mnoga znanja i vještine. U sklopu natjecanja pretvorili smo ideju u poslovan koncept, definirali smo tržište, poslovni model te realizirali ideju do prototipa. Uz još par mjeseci razvoja SyncBook-ov minimalni proizvod bit će spreman za plasman na tržištu.
Hvala eSTUDENT-u na organizaciji ovog natjecanja. Zahvaljujemo se našim mentorima izv. prof. dr. sc. Josip Lorincz i dr. sc. Ante Dagelić. Također, zahvalni smo i ICT županiji i voditelju Damiru Brčiću na podršci i što nam je ustupio prostore predinkubatora – izjavio je Levarda.

Nagrađena mobilna aplikacija SynkBook omogućuje povezivanje i sinkronizaciju rezervacija između pružatelja turističkih usluga i turističkih agencija i agenata. Prema ocjenama stručnog žirija, razvijena aplikacija predstavlja inovativno rješenje koje ima veliki tržišni potencijal i praktičnu primjenjivost.