Novosti

Zatvorene prijave za EDIT Code School - nastava počinje sredinom listopada

Gotovoo! Prijave za četvrto izdanje EDIT Code Schoola završile su. No, oni koji nisu upali, i dalje imaju šanse u slučaju da se otvori poneko mjesto. A, vjerojatno će se otvoriti… Svi oni koji su upali bit će obaviješteni od strane EDIT profesora, kako o svom statusu, tako i o konačnom terminu startanja nastave.

E, sad, riječ malo o samom održavanju nastave. Kako stvari stoje (sami smo svjesni dinamike koju svaki dan pod pandemijom korona virusa donosi) nastava će se održavati online i ispunjavat će ama baš sve preporuke kako Stožera civilne zaštite tako i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svi detalji bit će na vrijeme iskomunicirani preko ili web stranice ili preko društvenih mreža ICT Županije.

Podsjetimo, Uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji već četvrtu godinu za redom organizira se EDIT CodeSchool - besplatna školu primjenjenog programiranja u kojoj se učenike osnovnih i srednjih škola podučava osnovama programiranja i izradi web stranica i aplikacija kroz četiri različita tečaja.

Oni koji se prijave do 27. rujna će kroz „Osnovni tečaj u osnovnim školama“ (7. i 8. razredi) polaznici će od ove godine ući u svijet razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA) i usvojiti osnove HTML-a, CSS-a i Javascript-a.

Kroz „Osnovni i srednji tečaj u srednjim školama“ polaznici detaljnije usvajaju HTML, CSS i JavaScript kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica.

Tu je i „Napredni JavaScript tečaj“ za više razrede srednjih škola kroz koji polaznike podučavamo programiranju web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka.

EDIT - Edukacijski IT centar je aktivnost projekta ICT županija kojim pokrećemo, promoviramo i unaprjeđujemo IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije. Kroz tri generacije u svijet programiranja ušlo je preko 1700 učenika iz cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Svi oni naći će se danas-sutra u boljoj poziciji na tržištu rada, a sve zahvaljujući stečenom IT znanju.

A, zahvaljujući ICT Županiji danas je to znanje daleko bliže nego što je prije bilo. Šteta je propustiti priliku naučiti  samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije upoznavajući razvojna sučelja koristeći najnovije tehnologije. A, pri tome ujedno i steći iskustvo timskog rada, te dobro se zabaviti!

Onima koji su se upisali želimo srdačnu dobrodošlicu i što uspješnije učenje/programiranje!