Novosti

Želite organizirati zanimljivu, inspirirajuću i ambicioznu IT konferenciju? Imamo sredstva za vas!

Znaju nam reći kako smo dobri duh dalmatinskog IT-ja jer podržavamo sve aktivnosti lokalne IT zajednice. Na svima vama je da procijenite je li to tako, ali svakako ono što apsolutno želimo naglasiti jest da smo ponosni što smo postali partnerom svih vrhunskih tehnoloških konferencija na ovom prostoru kreirajući tako digitalnu Dalmaciju. Shift Dev, TNT, SplitX, Splitech, Startup Regatta, Dumpdays...

Sve one su Dalmaciju postavile na IT kartu ne samo Hrvatske, već i Europe (neke su čak Split propagirale i u bijelom svijetu). No, ono što je još najvažnije, svaka od navedenih konferencija ima svoju nišu, specijalizirana je za svoju publiku, od učenika pa sve do profesionalca.

I, time smo, ponavljamo, najviše ponosni, što smo domaćim ljudima, uz pomoć naših partnera, pokazali kako u IT-ju ima mjesta baš za svakoga.

Ako se nalazite u ovom uvodu, i inspirirani ste njime, a imate ideju kako na inovativan, ambiciozan i inspirirajući način organizirate konferenciju naslonjenu na jednu od najpropulzivnijih gospodarskih grana, onda je ovo tekst za vas.

Naime, Splitsko-dalmatinska županija i ove godine organizira natječaj za financiranje međunarodnih i domaćih IT konferencija, a sve s ciljem stvaranja povoljnih preduvjeta za razvoj IT sektora na području SDŽ-a, te stvaranje naprednog IT sektora s jakom lokalnom IT zajednicom koja privlači domaće i strane investitore.

E, sad – nećemo se lagati. Domaća IT zajednica je potentna, ali uvijek može biti jača, bolje povezana silicijskim mostovima. I ovo je prilika za sve one koji bi na taj način „gradili” – spajali ljude i stručnjake a sve pod onom našom „znanje dostupno svima”.

Logično, svakoga zanimaju financije, pa valja spomenuti kako potpora za pojedinu konferenciju može iznositi najviše do 180.000,00 kuna prihvatljivih troškova. A, ukupan iznos planiran temeljem ovog natječaja je 405.000,00 kuna.

Svi ostali detalji mogu se doznati na stranicama Splitsko-dalmatinske županije. Rok za prijave je do 23. ožujka. Zato požurite i sretno!!